Przejechał skodą 2006 km na 45-litrowym baku!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • briano
    Ambiente
    • 2011
    • 178

Jak znam życie to zaraz sprzedawcy z salonów skody, dostaną te informację i będą używać w celach marketingowych :wink: Co nie zmienia faktu że po takiej podróży chyba czułbym sie dużo bardziej zmęczony :szeroki_usmiech Niż jadąć swoim stylem :roll: :diabelski_usmiech
    Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

ciekawe tylko czy tak zamulajac auto nie cierpi na tym silnik turbo itd.

Komentarz

• Wojqba
        Ambiente
        • 2008
        • 230

Na moto WP jest artykuł i film na temat bicia tego rekordu.....

Komentarz

• Szkodnicki
          L&K
          • 2011
          • 1084

Ja chcąc zaoszczędzić na paliwie, jadąc z Wiednia bo Budapesztu autostradą zszedłem na 5,9 L/100, przy prędkości +/- 80km/h... Ale to była nudna jazda (1.8 T-benzyna bez gazu)
          Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
          ----
          Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• Techno200
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 782
            • Tesla

qrcze, ale o jakis ulamkach tu dyskutujecie. ostatnio bylem w szoku, mam bardzo ekonomiczny samochod - 22l/100 przy jezdzie po miescie , a Octavka to przewaznie od 500 do 700km na jednym baku. choc pare razy mialem akcje ze spalanie srednie wychodzilo 3,6-3,9litra, predkosci okolo 90km. ale widomo ciagle kusi i jak zwykle potem i tak 7 bylo
            Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• Coke
              Elegance
              • 2010
              • 771
              • Octavia II (1Z3)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM
              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Mi felicja 1,9 D 64 KM Combi spaliła na jeździe 90 % trasa 10 % miasto równo 5,0 na 100. Pytanie czy da się mniej tym silnikiem
              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• radekgw
                L&K
                • 2010
                • 1182

kluczem do osiagniecia takiego wyniku jest tylko i wylacznie droga... srednia predkosc ponad 80km /h gdzie w polsce zapierdalasz 120 - 140 i nie mozesz tych 80km/h sredniej osiagnac, a nie mowie jakie wtedy jest spalanie.
                Dla mnie auto jest po to zeby jezdzic, a nie sie "spuszczac" o kazde pol litra, jakbym za kazdym razem mial jechac 80km/h zeby jak najmniej spalila, to bym caly dzien chodzil wkurwiony :diabelski_usmiech
                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez radekgw
                  Dla mnie auto jest po to zeby jezdzic, a nie sie "spuszczac" o kazde pol litra,
                  +1
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

takie testy nic nie dają, to czysta reklama. Liczą się realne warunki jazdy, przecież jakby każdy tak jeździł, to nie dałoby się poruszać po drodze....nie hamować, nie przyśpieszać, może nie ruszać się jeszcze w środku? hehe

Komentarz

• Szkodnicki
                      L&K
                      • 2011
                      • 1084

Zamieszczone przez sew1981
                      nie hamować, nie przyśpieszać,
                      Gdy by tak jeździli,to by było cudnie... a tak zaświeci się zielone - stoją... dalej się świeci - stoją... już się zmienia na pomarańczowe - o!! ruszają.
                      Czasem mnie po prostu choroba bierze

Poza tym uważam, że owszem auto jest do jeżdżenia, ale jeśli można ekonomicznie to czemu nie?
                      Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                      ----
                      Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

Pracuję...